Dostawa bielizny operacyjnej jednorazowej fizelinowej”. Pytania I wyjaśnienia



Pobieranie 35.57 Kb.
Data30.11.2017
Rozmiar35.57 Kb.


Warszawa, dnia 13.11.2017 r.

Nasz znak: SPKSO/ZP- 4978/17



Wszyscy uczestnicy postępowania

Nr sprawy ZP/27/2017

Przedmiot postępowania:

DOSTAWA BIELIZNY OPERACYJNEJ JEDNORAZOWEJ FIZELINOWEJ”.

PYTANIA I WYJAŚNIENIA

Informujemy, że w ramach prowadzonego postępowania wpłynęły pytania do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (SIWZ) następującej treści:





1. Pakiet nr 4, poz.1

Czy Zamawiający wyraża zgodę na zaoferowanie fartuchów w rozmiarze M, L, XL?



Odpowiedź: Zamawiający dopuszcza ograniczenie zakresu rozmiarów fartuchów do M, L, XL.

2. Pakiet nr 6

Czy Zamawiający dopuści zaoferowanie kompletów chirurgicznych z włókniny SMMS?



Odpowiedź: Zamawiający wymaga produktu zgodnego z normą PN-EN 13795 i spełniającego wymagania określone w SIWZ.

3. Pakiet nr 7

Czy zamawiający dopuści zaoferowanie serwety złożonej w sposób umożliwiający aseptyczną aplikację?



Odpowiedź: Tak.

4. Pakiet nr 1, poz. 1

Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zaoferowanie czepków w kolorze niebieskim?



Odpowiedź: Zamawiający wyraża zgodę na czepki w kolorze niebieskim.

5. Pakiet nr 3, poz. 1

Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zaoferowanie masek w kolorze niebieskim?



Odpowiedź: Zamawiający wyraża zgodę na zaoferowanie czepków w kolorze niebieskim.

6. Pakiet nr 4, poz. 1

Prosimy o wskazanie czy Zamawiający wymaga zaoferowania fartucha „standard” z włókniny typu SMS o gramaturze min 35g/m2 na całej powierzchni czy fartucha „perfect” z włókniny typu SMS o gramaturze min 35g/m2 ze wstawkami nieprzemakalnymi na rękawach i na przodzie fartucha o łącznej gramaturze 75g/m2?



Odpowiedź: Zamawiający wymaga produktu zgodnego z normą PN-EN 13795 i spełniającego wymagania określone w SIWZ.

7. Pakiet nr 5, poz. 1

Czy Zamawiający wymaga zaoferowania fartucha/sukienki dla pacjenta wykonanego z flizeliny o gramaturze min. 35g/m2?



Odpowiedź: Zamawiający wymaga produktu zgodnego z normą PN-EN 13795 i spełniającego wymagania określone w SIWZ.

8. Pakiet nr 6, poz. 1

Czy Zamawiający wymaga zaoferowania ubrania z flizeliny o gramaturze min. 45g/m2?



Odpowiedź: Zamawiający wymaga produktu zgodnego z normą PN-EN 13795 i spełniającego wymagania określone w SIWZ.

9. Pakiet nr 8, poz. 1

Czy Zamawiający wyrazi zgodę na dopuszczenie serwety w rozm. 150 x 150cm?



Odpowiedź: Zamawiający dopuści serwetę w takim rozmiarze.

10. Pakiet nr 11, poz. 1

Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zaoferowanie pokrowców w rozm. 40 x 60cm, pakowanych po 1 szt., z przeliczeniem zamawianych ilości?



Odpowiedź: Takie pokrowce nie będą dopuszczone.

11. Pakiet nr 12, poz. 1

Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zaoferowanie zestawu o składzie:

- serweta z otworem i przylepcem o średnicy 10cm z rozm. 240x180cm – 1 szt.,

- serweta na stolik 180x150cm – 1 szt.,

- serwetka do osuszania rąk z niepylącej włókniny kompresowej 40x20cm – 1 szt.?

Odpowiedź: Proponowany zestaw nie będzie dopuszczony.

12. Pytania dot. projektu umowy:

Czy za dni robocze w rozumieniu wzoru umowy będą uważane dni od poniedziałku do piątku, za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy?



Odpowiedź: Definicja dni roboczych znajduje się w § 1 pkt.5) wzoru umowy.

13. Pytania dot. projektu umowy:

Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zmianę w § 6 ust. 1 ppkt.2) słowa „opóźnienia” na słowo „zwłoki”?



Odpowiedź: Nie.

14. Pakiet nr 4

Czy Zamawiający dopuści fartuch chirurgiczny w 4 rozmiarach M, L, XL, XXL oraz załączenie odpowiednio próbek: M-1szt., L-2szt., XL-2szt., XXL-1szt.?

Pozostałe wymagania zgodnie z SIWZ

Odpowiedź: Wymagane będzie zaoferowanie fartuchów w rozmiarach M, L, XL, jednakże w przypadku, gdy firma dysponuje rozmiarami S i XXL wskazane jest aby dodatkowo dołączyła do oferty również próbki fartuchów w tych rozmiarach.
15. Pakiet nr 8

Czy Zamawiający dopuści zaoferowanie serwety operacyjnej z dwoma zintegrowanymi zbiornikami do przechwytywania płynów, pozostałe wymagania zgodnie z SIWZ.

Serweta jest używana w Państwa placówce i uzyskała pozytywną opinię użytkowników.

Odpowiedź: Tak. Zamawiający dopuści taką serwetę.

16. Pakiet nr 1

Czy Zamawiający dopuści podanie ceny za opakowanie handlowe a’100 sztuk, z przeliczeniem zamawianej ilości?



Odpowiedź: Tak.

17. Pakiet nr 2

Czy Zamawiający dopuści podanie ceny za opakowanie handlowe a’100 sztuk, z przeliczeniem zamawianej ilości?



Odpowiedź: Tak.

18. Pakiet nr 3

Czy Zamawiający dopuści podanie ceny za opakowanie handlowe a’50 sztuk, z przeliczeniem zamawianej ilości?



Odpowiedź: Tak.

19. Pakiet nr 7

Czy Zamawiający dopuści serwetę na stolik Mayo w rozmiarze 80x140cm?



Odpowiedź: Zamawiający dopuści serwetę w takim rozmiarze.
20. Pakiet nr 8

Czy Zamawiający dopuści zestaw do operacji okulistycznych o składzie:

1 x serweta okulistyczna wzmocniona o wymiarach 120 cm x 170 cm z otworem o wymiarach 10 cm x 10 cm wypełnionym folią operacyjną, zintergowana z 2 torbami do zbiórki płynów, wyposażona w 1 sztywnik. Serweta wykonana z hydrofobowej włókniny trójwarstwowej typu SMS o gramaturze 50 g/m2, wyposażona we wzmocnienie wysokochłonne o gramaturze 80 g/m2
1 x serweta wzmocniona na stół instrumentalny stanowiąca owinięcie zestawu o wymiarach 100 cm x 150 cm, wykonana z warstwy nieprzemakalnej o gramaturze 35 g/m2 oraz włókninowej warstwy chłonnej o gramaturze 28 g/m2. Łączna gramatura w strefie chłonnej - 63 g/m2?

Odpowiedź: Taki zestaw nie będzie dopuszczony. Przedmiotem zamówienia jest jedynie serweta operacyjna szczegółowo określona w SIWZ.
21. Pakiet nr 9

Czy Zamawiający dopuści podanie ceny za opakowanie handlowe a’100 sztuk, z przeliczeniem zamawianej ilości?



Odpowiedź: Tak.
22. Pakiet nr 12

Czy Zamawiający dopuści zestaw o składzie:

1 x serweta samoprzylepna o wymiarach 200 cm x 280 cm z otworem o średnicy 10 cm wykonana z hydrofobowej włókniny trójwarstwowej typu SMS o gramaturze 50 g/m2, w strefie krytycznej wyposażona we wzmocnienie wysokochłonne o gramaturze 80 g/m2

2 x ręcznik chłonny o wymiarach 30 cm x 30 cm wykonany z włókniny typu spunlace o gramaturze 45 g/m2

1 x taśma samoprzylepna o wymiarach 10 cm x 50 cm wykonana z włókniny typu spunlace o gramaturze 68 g/m2

1 x serweta wzmocniona na stół instrumentalny stanowiąca owinięcie zestawu o wymiarach 150 cm x 190 cm, wykonana z warstwy nieprzemakalnej o gramaturze 35 g/m2 oraz włókninowej warstwy chłonnej o gramaturze 28 g/m2. Łączna gramatura w strefie chłonnej - 63 g/m2 ?



Odpowiedź: Taki zestaw nie będzie dopuszczony.
23. Pakiet nr 13

Czy Zamawiający dopuści, aby każda serweta pakowana była sterylnie osobno?



Odpowiedź: Nie. Serwety mają być zapakowane razem i stanowić zestaw.
24. Pakiet nr 13

Czy Zamawiający dopuści serwetę w rozmiarze 50x75cm z owalnym samoprzylepnym otworem w rozmiarze 6x8 cm?



Odpowiedź: Przedmiotem zamówienia jest jałowy zestaw zawierający 2 serwety:

  1. serwetę do obłożenia stolika operacyjnego, która jest jednocześnie opakowaniem zestawu, wym. 75cm x 90cm

  2. serwetę o wymiarach 50cm x 60cm z owalnym, samoprzylepnym otworem 6cm x 8cm

Zamawiający dopuści zestaw zawierający serwetę do obłożenia stolika operacyjnego j.w. oraz serwetę o proponowanych przez pytającego wymiarach.
25. Pakiet nr 14

Czy Zamawiający dopuści zestaw do operacji okulistycznych o składzie:

1 x serweta okulistyczna o wymiarach 100 cm x 100 cm z otworem 10 cm x 10 cm wypełnionym folią operacyjną wykonana z chłonnego i nieprzemakalnego laminatu dwuwarstwowego o gramaturze 56 g/m2

1 x serweta wzmocniona na stół instrumentalny stanowiąca owinięcie zestawu o wymiarach 100 cm x 150 cm, wykonana z warstwy nieprzemakalnej o gramaturze 35 g/m2 oraz włókninowej warstwy chłonnej o gramaturze 28 g/m2. Łączna gramatura w strefie chłonnej - 63 g/m2?



Odpowiedź: Taki zestaw nie będzie dopuszczony. Przedmiotem zamówienia jest jedynie serweta okulistyczna szczegółowo określona w SIWZ.
26. Pakiet nr 16

Czy Zamawiający odstąpi od wymogu, aby prześcieradło włókninowe było perforowane?



Odpowiedź: Należy zaoferować prześcieradło z perforacją.

Przewodniczący Komisji Przetargowej

Kierownik Polikliniki

dr Mariola Słomińska





Pobieranie 35.57 Kb.

Share with your friends:




©operacji.org 2020
wyślij wiadomość

    Strona główna